243 Kč
Popis
Je báječný jen tak nebo s miskou krupicové kaše. Ukrývá tajemství té nejvláčnější banánové bábovky.
Při výrobě datlového sirupu se smíchají sušené datle s vodou, mixují, filtrují a výsledná šťáva se koncentruje na požadovanou hustotu. Datlový sirup je tmavý, voňavý, poměrně hustý s charakteristickou chutí a dobře sladí. Je tradičním sladidlem na Středním východě.
Datlový sirup se hodí na studenou i teplou kuchyni. Nechte jej vyniknout nejlépe s neutrálními pokrmy, jako je tofu krém, bílý jogurt, tvaroh. Hodí se na ovesnou nebo jinou snídaňovou kaši, palačinky, ale i na doslazení obilné kávy. Můžete jej použít zkrátka všude tam, kde klasický cukr. Datlový sirup je však pro mnohá jídla praktičtější díky své tekuté konzistenci.
V Dobrotách zima 2015-2016 jsme na straně 6-11 zpracovali velký přehled sirupů a vzájemné srovnání obsahu jednotlivých cukrů.
Složení
Sušené datle* 79 %, pitná voda. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte v suchu, temnu a chraňte před teplem.
Výživové údaje na 100 ml
Energetická hodnota 1 676 kJ / 399 kcal
Tuky: 0,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g
Sacharidy: 98,0 g
z toho cukry: 98,0 g
Bílkoviny: 1,6 g
Sůl: 0,3 g